Basis deeg

Voor Chinese broodjes heb je deeg nodig. Hier een omschrijving van hoe je dat deeg moet maken.

Ingrediënten
  • water: 2,5 dl warm water
  • suiker: 3 eetlepels
  • gist: 1,5 theelepel gedroogd gist / 10 gram vers gist
  • bloem: 400 gram
  • olie: 2 eetlepels
  • bakpoeder:  1,5 eetlepel
Bereiding
  1. meng het warme water met de suiker en gist
  2. wacht ongeveer 10 minuten
  3. weeg alvast de rest af
  4. zeef de bloem en giet het watermengsel en de olie bij de bloem
  5. kneed het deeg 8 tot 10 minuten
  6. laat het 3 uur rijzen
  7. maak een kuil in het midden van het deeg en doe daar het bakpoeder in
  8. vouw de buitenste randen naar binnen en kneed het deeg zodat het goed wordt gemengd.
  9. je deeg is nu klaar voor gebruik

Dit deeg kan je gebruiken voor:

  • char siu bau
  • zonder vulling als zoete broodjes
  • kai bau

Comments are closed.

Designed by ConeDesign.nl